Zákaznícka podpora:+421 940 949 000info@kamenik.sk

Zdravé letné dezerty v pútavých dózach

V dnešnej dobe sa zdravé stravovanie a starostlivosť o svoje telo stávajú stále dôležitejšími. No to neznamená, že musíme odrieknuť sladkosti a lahodné dezerty! Práve naopak, existuje množstvo možností, ako si vychutnať zdravé a výživné dezerty v pútavých dozách. V tomto blogu vám predstavíme niekoľko nápadov na lahodné dezerty, ktoré nezanechajú zlú chuť v ústach, ale naopak, prebudia vás do nového sveta sladkých zážitkov.

Prečo sa oplatí robiť dezerty v téglikoch?

V poslednej dobe kupujú dózy milovníci móderného podávania jedál. Pripravujeme limonády, čaje, osviežujúce aqua fresca s chia semienkami. Stojí za zmienku, že ich priehľadné steny dokonale zobrazujú obsah a niektoré modely sú vybavené rukoväťou pre jednoduchú údržbu. Dezerty, najmä tie vrstvené, vás svojimi ingredienciami zlákajú na prvý pohľad! Je to tiež skvelý spôsob, ako pripraviť viac občerstvenia a uložiť ich v chladničke bez obáv zo zápachu iných potravinových produktov. Neexistuje lepší nápad na maškrty, ktoré si vezmete do práce, školy alebo na piknik vonku!

Jahodový cheesecake v dóze

Jahodový cheesecake je základom letných chutí! Je ľahký a môžete si ho vziať kamkoľvek!

Ingrediencie na 6 pohárov:

  • 200 g sušienok
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 2 lyžice cukru (spodná časť)
  • 1/2 šálky cukru (na tvaroh)
  • 400 g jahôd
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1/2 šálky smotany 18%

Spôsob prípravy:

V miske rozdrvíme sušienky, pridáme maslo a 2 lyžice cukru. Dôkladne premiešame. V každej nádobe vytvoríme vrstvu hrubú asi 1 cm. Potom primiešame tvaroh, citrónovú šťavu a zvyšný cukor. Smotanu vyšľaháme a pridáme k mase. Všetko jemne premiešame a na záver pridáme nakrájané jahody. Usporiadame do dózy až po okraj.

Čerešňový dezert s granolou

Višne a chrumkavá granola sú perfektnou kombináciou. Ideálne ako na dezert, tak na raňajky!

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 2 šálky čerešňového alebo čerešňového džemu
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1/2 šálky mandlí
  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • 1/2 šálky sušených brusníc
  • 1/2 šálky medu
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného masla
  • 1/2 lyžičky škorice

Spôsob prípravy:

Čerešne umyjeme a odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Nalejeme do pohárov do polovice. V miske zmiešame ovsené vločky, nasekané mandle a orechy a brusnice. Pridáme med a rozpustené maslo. Plech prikryjeme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme granolu a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch. Hotovým výpekom naplníme nádoby.

Čokoládová pena v pohári

Čokoládová pena je niečo, čomu je ťažké odolať! Jej hladká textúra vám zostane dlho v pamäti a najjednoduchší recept si pripravíte len z troch ingrediencií!

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 150 g čokolády
  • 1 šálka hustej smotany
  • 1/2 šálky cukru

Spôsob prípravy:

Čokoládu rozpustíme v miske nad hrncom s vriacou vodou. V miske vyšľaháme smotanu do tuha, potom postupne pridávame cukor. Keď čokoláda mierne vychladne, spojíme všetky ingrediencie a ešte chvíľu miešame, kým nezískame hodvábnu penovú konzistenciu. Prenesieme do pohárov pomocou cukrárskeho vrecka.

 

Dezerty sú pochúťkou pre každého milovníka sladkého. Ak vás už nudia koláče a zmrzlina, určite vyskúšajte vyššie uvedené recepty! Originálny spôsob podávania je ich ďalšou výhodou!

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz